3.01.2010

Made in Indonesia.

Tak sampai dua minggu I balik daripada Padang, team Melodi dah hantar I pergi Indonesia semula. Hihi. Bak kata Abg Azmi, "Comot ni kan Made in Indonesia". He referring Comot to me lah! Haha. But I tak kisah lah dipanggil comot ke bibik ke, malah lebih suka and seronok. Bukan semua employee baru dapat peluang macam ni oke! :D


Kad cinta sebagai peneman. Thank you, Sayang! ;)

Since I kenal my rockstar, I tahu dia memang kreatif dan berseni. That's one of the reason why I fell in ♥ with him. Tapi tak sangka dia sweet sampai dia beli kad and half handmade. I tak nak publish what's inside the card sebab nanti tak jadi exclusive. Sepanjang tiga hari I dekat Jakarta, dia tetap teman I even dalam kad. Sweet tak?? Hihi.


Dasyatnya Award @ Mangga Dua Square.

First time pergi Jakarta, macam gila kagum dengan crowd dekat sana. Tengoklah, nama award pun unik. Kalau Malaysia ni, so far apa yang I kaji, nak pilih nama glamorous je. But that's from my point of view lah. Apa pun, I salute lah diorang punya crowd. Memang supportive habis sampaikan sanggup bersesak nak masuk tengok konsert. Fuhhh!


With fellow reporters. You guys rock! :D

Kali ni, I pergi kerja dengan reporters yang muda-mudi gitu. Hihi. Diorang memang totally rock sebab kitorang sekepala, satu geng. Media from elektronik hanya I dengan Adeed from Galaksi, TV9. Yang bestnya lepak dan bekerja bersama ni sebab diorang dah mual ulang-alik ke Indonesia. So, diorang tak kedekut share info about Jakarta. YAY!


Bank BCA's 53rd years celebration @ Plaza Semanggi.

Tak silap I, Indonesia is salah satu negara yang dipenuhi dengan varieties of bank. Jalan je dekat Jakarta, mesti nampak different bank. Nasib baiklah Malaysia tak macam tu sebab nanti susah rakyat nak percaya untuk labur duit. Nak dijadikan cerita, bila dah jadi media ni, memang bertuah sebab ada privileges nak masuk event dengan free. Haha. Dah lama minat dengan Gigi band, so apa lagi, bergambar sakanlah I kat depan stage tu. Jangan jeles! :P


Kemang is the best place to hangout! :))

Thanks to Mell for suggesting me this place. Serious, I thought mula-mula tak dapat ke sana sebab hotel kitorang jauh dekat Jakarta Utara. Tapi event organizer memang best and sporting sebab bawa juga kami ke sana. Kemang ni tempat hangout ala-ala Hartamas Square but jauh lebih best sebab kelilingnya ada butik-butik dan kedai lain yang tutup jam 3 pagi. Part yang lebih mantap sebab dapat cuci mata tengok cowo dan cewe yang ganteng dan cantik banget deh! Haha.


Jakarta, I'll be back real soon. Wohooo~

Actually... I macam tak ready nak balik Malaysia sebab tak puas nak jalan-jalan and shopping (of course!). Haha. First time pergi sana, terasa macam orang yang khayal. Mahu tak, sebab banyak sangat barang yang best sampai tak tahu nak beli apa. But I end up buying lots of stuff for myself je lah. Nak publish segan pulak, so I just let you guys tahu je lah. Apa yang pasti, Jakarta is the bomb!

P.S. Lepas ni, kalau ada rezeki pergi Indonesia lagi walaupun sebab kerja... Memang rezeki I duduk sana lah tu. :P

17 comments:

Mohd Fahmi Ismail said...

Abiey... :) sweet le blog...hehe..wahhh..kad tu special tuk abiey je..haha
luv u so very very much...Mwahx..Mwahx
:)

NahWaL said...

haha nawal pon baru alik dari bandung. gile ok shopping! tak cukup duit bawak! haha.

farah fatihah said...

amboiiii, siap ada kad cinta peneman!hehe.


Jakarta syurga shoppinggg!!!

zielalala... said...

syion bangat pegi indon selalu..leh shopping puas2..tunjukla apa yg u beli..hehe

phia said...

kalau betul-betul kena "base" kat sana, macam mana?

;)

mamamarissa said...

dear, ur rockstar mmg manis...auwww!!!!!!!

nmmy84 said...

wow!bestnye...kamu udah berada di malaysia sekarang putri.sila bangun dong.ehehe.*mood indo :P

m@Ri@ said...

jakarta best ek riri..boleh nnt p sana..riri jadi tourist guide boleh..;)

zielalala... said...

dasyat award tu yg agnes monica menang kn? owh i really adore her

Sha Pattinson said...

mcm best jerk kan keje u g sane sini ..indonesia is heaven for shopping lebih2 lagi baju kan kan ..

Putri Ramlan said...

yayang:
hehe.. u're the best moment of my life.. thank u, sayang!! ;))

nawal:
ceh.. pegi bandung lg heaven oke! carik kain utk wedding nnt ke? :)

farah:
hehe.. tau takpe.. sweet kan? :P

ziela:
alaaa. segan plak sy nak tunjuk.. takpe, tggu sy upload kat fb kot? :)

agaknya lah kot agnes monica tu sbb sy sibuk interview artis lain.. heh.

phia:
so far, tak dpt imagine lg lah if base kat sana camne, but i think i can survive! :D

julia:
kekeke. itulah, sy pun tak sangka dia manis mcm gula sgt! :P

wadah:
mmg sy mood malaysia dh tp serious sy ckp awak, tak puas pi indo setakat 2-3 hari.. haih..

maria:
aduh awak.. sy belum layak nak jd tourist guide awk.. tp jd translator bahasa boleh.. :D

sha:
to be honest, smpi kat mangga dua tu rambang mata gila smpi i stressed out nak beli apa.. :P

NURUL said...

amboi putri siap ada kad peneman. sweet

cik gObu said...

wahhh sweetnyer

i pn rindu nk g jakarta

spa nyer especially

terbaikkkk hehehe

paij188 said...

awesome blog! nice pics too!

Afeeqa Ramlee said...

woohoo! abg fahmi romantik seh. hehe.
mmg dasyat x award nye kak?? :D

lulujunior said...

Rindu Jakarta. :(
Apa kaba awak?

Putri Ramlan said...

nurul:
kenalah ada kad peneman baru syiokkk! :P

ween:
aduh.. i cam menyesal tak pi spa kat Jkt kot sbb takde masa. takpe, lain kali! :D

paij188:
thank you.. :)

afeeqa:
awardnya tak berapa pasti lah nak dasyat ke tak sbb masa tu sibuk interview artists sana. tp crowd derang mmg gempak! :D

aein:
jom lah one fine day kita pi vacay only gfs je allowed! hihi. sy sihat alhamdulillah, hope same goes to you. :)