7.26.2009

Goodbye.

Mood: Sad.


"26/07/2009 12:39am

KUALA LUMPUR 25 Julai — Pengarah filem dan iklan terkenal Yasmin Ahmad meninggal dunia kira-kira 11.25 malam ini.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Media Prima Datuk Seri Ahmad Farid Ridzuan yang berada di Hospital Pakar Damansara ketika dihubungi Bernama.

Yasmin, 51, rebah ketika membentangkan kertas kerja di Sri Pentas, ibu pejabat stesen televisyen TV3, pada Khamis dan dikejarkan ke hospital berkenaan.

Beliau dilaporkan mengalami strok dan pendarahan di bahagian otak."

— Bernama.




To late Yasmin Ahmad,


It's been an honored to have you in the media industry. You'll always be remembered by your great masterpieces.

You taught me about life on appreciating other races and religions especially cherishing our family to the fullest. I thanked you for that!

May Allah bless you out there. May you rest in peace.


Al-Fatihah.


12 comments:

dialicious said...

tuler..sedeykan...pasni xde cite cool2 dah..:(

Afeeqa said...

sedih sgt. huhu.
cerita dye sumenyer mengenai kehidupan yg sbenar. xborink klo tgk berulang.
sedih. :(

nmmy84 said...

Al-Fatihah,mengenang Yasmin, mengenang my late grandma adalah perkara yang sama..kematian yang begitu singkat disebabkan stroke yang buatkan pembuluh darah ke otak pecah.seriously, wdh redha dia pergi sb sedih dah tak de kekuatan tengok dia koma :(

ungu violet said...

Al-Fatihah untuk arwah.
i'll be missing her best adverts =(

cujen said...

al fatihah...
suka sume citer2 dia...
muvie dia mualaf lom tayang lagi kan?

vee said...

al-fatihah.. nmpknya "anu dalam botol" akan terbengkalai.kalo ada yg smbung pn dh xkn sm dgn hasil kerja beliau.. :(

busyuksayang said...

sedih kan...al fatihah :(

Putri Ramlan said...

diah:
yeap.. mmg sedih.. but she's strong for awhile til yesterday..

afeeqa:
i will never get bored with all yasmin's muvees. :'(

wadah:
kematian tak kenal umur.. Allah lebih sayangkan dia kini..

farah:
oh gosh! u're totally rite.. semua adverts dia i sgt kagum.. huk!

cujen:
mualaf tak tyg kat sini lg kot.. tp takpe, boleh carik..

vee:
itulah.. belum habis lg.. tp nak buat camne kan..

julia:
al-fatihah.. :'(

m@Ri@ said...

satu kehilangan besar kan..

Bubble Trouble said...

I think the country should call her the mother of OneMalaysia. She has begun long before our beloved PM started finding tune to promote. She started an era! An era of no racial boundaries. In fact she would probably question the word 'race' in the first place.

Putri Ramlan said...

maria:
yes, truly indeed. may Allah bless yasmin ahmad.

haja:
totally agreed with you. yasmin ahmad created a new word which is non-racist.

newlifenewbeginning said...

yeah it still saddens me as well..tp nak buat camne..kena la redha dgn pemergiannya..