12.09.2009

My first day at work.

Excited coz finally I'm no longer jobless. Woot woot~

Fuhhh! I just came back from the office (ceh ceh.. now dah ada ofis oke!). Haha. I'm extremely exhausted yet I still nak update about my first day at work! Tengok gambar atas sudah tahu how excited I am kan? Hehe.

So far, Alhamdulillah I had fun with my job. Supposedly, I hanya ikut my mentor and the new boy name Hafis untuk ikut their assignment.. Tapi entah kenapa mentor I beri kepercayaan untuk I buat my first assignment. Huhu. Tipu lah if I kata tak nervous sebab dalam my mind set, pergi ofis today just nak ikut and belajar how they work. Lols.

I introduce to you, inilah MENTOR saya! Nama dia Michelle. Hehe.

It's an honor to have you as my mentor. Thank you! ;)

Hampir 12 jam bekerja, satu pengalaman yang tak semua orang dapat rasai. Bayangkan lah, this whole day.. I dah buat reporting dengan few artis tanah air. Something that I never imagine to happened in such a short period of time.

Like I've said, this is somewhat I call my dream job. Finally, it came true~ Syukur pada Tuhan.

Pendekkan cerita, dengan rendah dirinya I nak inform you all that I kini adalah Wartawan Melodi yang baru. Jadi, jangan lupa saksikan Melodi setiap hari Ahad bersiaran selama sejam from 12.30PM until 1.30PM. :D

Shhh.. Bikin panas! Haha.

30 comments:

cujen said...

wawawa...bestnyeee!!! my dream job too....wartawan penyiaran...bestnye..jeles2.. pani bley ar tanya gosip2 artis kat u..hahahah...

cik gObu said...

wow
sgt2 terkejut ok

anyway gud luck dear

make MELODI become interesting
coz sy dh lama tak tgk melodi

hehehehe

lepas ni kena tgk lah

Riena said...

wahh jadi wartawan haa..x sia2 ari tu jadi nenek tua kan? good good. sukanyaaa saya..

~~zaa~~ said...

wow putri! sgt2 beruntung ek??:D
sukses k!

nmmy84 said...

Melodi?wah2 awak.haha.terhangat tu ada mentor macam die.kt mmg tengok every week.lepas ni slu la awak jumpe artis2 :D

keje bebaik!

khaiza said...

congrats putri

Karen Yaacob said...

waaahhh gitu!! this is ur dream job babe?? i dr bidang ni tp dh jauh tcampak ke bidang lain.. hahhha~ nway, CONGRATS!! ;)

Lynda said...

wah ni la ya..congrate

suezensuzanna said...

ahah...no longer jobless..keje kat tv3 plak tuh...bonus besar tau.. all the best dear!

Suraya Hani Roslan said...

homaiigodd! tak payah tnggu E! news.
melodi ni pon dah panas. congratss!
i'm soooo much excited la nk tgk melodi lps ni. :D

ungu violet said...

fuh panas panas!
mcm mana u boleh jadi wartawan melodi nih!!!!?

Siti Nornadiah said...

woww best nya!

Amar Hafizi said...

tahniah babe!

Shhh.. Bikin panas! Haha.

;)

alialalala said...

wow congratulations
layannnnn je la put pasni

m@Ri@ said...

tahniah dear..tumpang hepi for u..esok2 jadi mcm michelle ek..apepun do ur best k..tak sabar nak tgk report pertama awak..;)

zielalala... said...

wow dasyat tu..chaiyok putri!! big congrats..glamer la lepas nih..hehe

+a.z.i.e+ said...

Hi Putri,

Congratulations on your new job :) Wah, tekaan i betul lah neh. Dr semalam dok teka, rancangan mana. Sah! MELODI.. hehe, kasik laser sket eh nanti ;)

busyuksayang said...

good luck to u dear...can't wait to c u on tv :)

.i.z.z.a.t.i. said...

weee bestnya! i pun teringin nak kerja kat MP..btw, pasni boleh terjah2 artis..hee~

oh yea, jasmine masuk program apa yea? i bet mesti bukan melodi kann..heehe...

okay kem salam FF..please please please :)

anil lutaze said...

putrii...tahniahhhhhh!!!!! wow....lps tu u akan jd presenter or tup2 terjon ke wanita hari ini or malaysia hari ini...muahhh...

semoga u success puts...

Azza Azwar said...

owh no....serkap...hahahaha =P
all the best beb... ;)

Putri Ramlan said...

cujen:
haha. i dh agak seme org mesti ingat wartawan melodi ni kaki gosip kan? tp takpe, selalu2 lah tgk melodi. :D

ween:
yeap, to be honest.. i sendiri pun dh lama tak tgk melodi ok tp tau2 je kena join team derang. :P

riena:
itulah pasal. haha. im glad that i gained a lot during GM2 aritu. yay! :)

zaa:
mmg bertuah sgt dpt keje dkt MP. semua rezeki dr Allah. alhamdulillah. :)

wadah:
sy tak kesah sgt psl jumpa artis2 ni tp duk selalu berangan nak pi event hiburan mcm2 yg ada kat m'sia ni! :D

khaiza:
terima kasih! ;)

karen:
itulah org selalu kata.. selalunya kita seme ni end up career lain cabang. :P

lynda:
hehe. thank u for dropping by! :)

sue:
haha. mana awk tau ni bonus besar kat tv3? shhh. anyway, thanks dear~ :D

yaya:
thats good to know that ure excited nak tgk melodi skang ni tak kira lah apa sbbnya. i know u'll always support me, kan? ;)

farah:
apa i boleh ckp, satu rezeki Allah. kedua, melodi yg panggil i pegi interview. tau2 je dpt! haha. (i mmg tak penah imagine ok keje dgn melodi) :D

siti nornadiah:
thank u! i appreciated it so much! :)

amar:
tau takpe. mmg i saja bikin lagi panas. i akan cuba gunakan kuasa veto ini dgn sebaiknya dgn niat yg betul. insya'Allah. ;)

alia:
aw.. jgn lah semata i masuk melodi br u nk layan but thank u for ur support! :D

maria:
yeap yeap. report pertama insya'Allah kuar next week (20/12) kot. yg penting, i byk belajar benda baru. :)

ziela:
glamer tu no.2 sbb mmg tujuan dr dulu bila join realiti program nak jadi wartawan penyiaran. thank u! ;)

azie:
wah! dah boleh meneka2 ye? hebat tu. hehe. well, kalau nak jadi laser lebih2, kena byk belajar from team melodi. sy ni kan budak baru. :D

julia:
i sendiri can't wait to watch myself on tv. totally my dreams did came true! ;)

izzati:
hah, segmen terjah2 dlm melodi dh takde tp jgn risau sbb byk segmen lain. abt jasmine, biarlah rahsia dulu utk program apa yg dia bakal buat ok? :P

anil:
well.. i did dpt offer attend few casting utk few programmes but itulah.. dah jodoh dgn melodi dulu. i terima dgn hati terbuka! thanks babe! :)

azza:
serkap? gosh! i don't think i'm ready utk terjah, sergah org ni. rilek dulu.. :P

Si Panda Bear said...

waa~..kene tgk melodi ahad nie.

susudalambotol said...

melodi, melodi gak. kalau ada event best best jgn dilupakan daku. esp kalau dapat VIP punya pass. haha :P

Afeeqa said...

waaaaa~ panas! panas!
lps nie semua artis akan lari bila nmpk akak. :P

dialicious said...

wahhh..putri ganti michelle ke?congratssss!!i've always loved watching melodi such a stress reliever.this time arnd diah takkan miss tgk putri punye!hehe..gluck!

Putri Ramlan said...

mustaz:
ahad depan insya'Allah i'll be on air. hehe. sila tgk ye! :D

babe:
haha. itu sudah seharusnya babe. dkt sape lg i nak bg kalau tak ke u n deme seme! ;)

afeeqa:
akk tak nak artis lari bila tgk akk lah. akk nak jd reporter yg disegani. insya'Allah. :)

diah:
yayyy! thanks for supporting me, diah. i love u! ;)

Potlandlord said...

alamak.i missed melodi last week punya.rugi rugi.

papepun,congrats awak.korje bebaik kay.

tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi :D

thania said...

wow! good luck kakak :)

Putri Ramlan said...

potlandlord:
dont worry, i'll be on air this sunday.. insya'Allah. so, dont forget to watch melodi ok! anyway, thanks phia. :)

nia:
hehe. thanks love! ;)