12.09.2009

YAY!

To those yang ada my Facebook, pasti dah dengar khabar terbaru from me kan? Yang takde my FB tu takpe, I akan inform dekat you all kat sini. I rasa excited sangat nak share about this because I believe ramai kawan-kawan blog I memberi support tak terhingga sepanjang I berada dalam program Gadis Melayu 2. Terima kasih banyak korang! ;)

Here it goes..

Isnin lepas, I dapat phone call from this one program from TV3. Jeng jeng jeng. Finally, penantian I selama ni nak bekerja dengan Media Prima Berhad tercapai juga akhirnya! Alhamdulillah, syukur tak terhingga ke hadrat Illahi.

I'm sure korang tak sabar nak tau untuk position apa and which program akan I join kan? Well.. Apa kata I rahsiakan dulu because today, I akan ikut Mentor I pergi buat assignment. Gosh! I'm sooo excited weh! Dengan rendah dirinya dan berkeyakinan akan buat paling terbaik dengan menjadi seorang Wartawan Penyiaran aka Broadcast Journalist. :D

Berbaloi juga usaha dan sokongan dari semua pihak. I know it's too early to spread this out but I think you all should know that I'll start my job officially starting today. My first assignment will be on this Friday! Pergh.. Gila if I said I tak nervous. Haha. I hope you all wish me luck, yeah? I pun sentiasa berdoa pada Tuhan agar melancarkan perjalanan karier I bersama Media Prima dan diharapnya berkekalan sampai I berjaya. Insya'Allah.

And, a big CONGRATS to my fellow partners (Fiqa, Lyn, Finas & Jasmin from Gadis Melayu 2) too. I'll see you girls in Media Prima real soon. We're officially colleagues now. Hehe. I'm sooo happy for all of us! ;)

That's all from me! Til then.

16 comments:

Si Panda Bear said...

congratulation for the job. :)

ade kedai ek? kene singgah nie. hehe

Riena said...

i'm so excited nk tau apa position u. eeeee best best dpt keje MP.. Proud of u very very much..muuaahhss

NahWaL said...

putri, im so happy for u!!! all these years to see you enter all those competition, never fails to make me say "hey thats putri, my schoolmate!".

we're proud of u sweetie. go get em ok!

tembun said...

u great PUTRI
mummy mesti hepy sgt2
neway i doakan kejayaan u
dalam bidang yg u tunggu2 ni okeh.
wah..pasni mesti bz kan
xdptlah jmpe u dah..
pape pun take care ok
jgn lupa i
anything calling2 la yeah..
i love u...

cujen said...

waaa...bestnye keje. my dream job tu, tapi i ada masalah keyakinan diri, selalu tak yakin ngan diri sendiri...so malas nak mencuba..heheh.. anyway, tahniah untuk u, n work hard ok.

ungu violet said...

Alhamdulillah...i'm happy for u babe!!!selamat bekerja di media prima. best best!!!

mrs SyeDiz said...

whee!
yay for u putri!
congratulations & all the best!

nmmy84 said...

tahniah putri :)) sambil senyum nampak gigi.hehehe

finally kan, rezeki kamu.smg terus sukses.fiqa pun dapat?auww kim salam kat die.minat jugak kat die dari awal2 dulu :)

khaleda said...

congrats dear & all d best
:)

susudalambotol said...

seperti tidak ku percaya u buat entri sepanjang ini :D

I.N.T.A.N said...

Putri,

dh dpt keje? OMG! rezeki u mmg murah. :)

jgn nerves2! all the best 2!

so happy to know. :)

keep it up..~~

m@Ri@ said...

tahniah riri..tgk kan dah ada hasilnya..pasni susahla nak jumpa riri..riri dah glamer..huhu..

anil lutaze said...

tahniah my dear...so happy for u...nnti jgn luper inform nk bukak cenel brp yer....hehehehe

busyuksayang said...

alhamdulillah...i'm so happy for u dear...good luck :)

Suraya Hani Roslan said...

waahhhh! gilaa nak tau program ape!
:p

Putri Ramlan said...

mustaz:
thanks babe! yeap, i ada blogshop tp tak banyak update lg. sila singgah! ;)

riena:
hehe. thanks dear. kan i dah mentioned kat atas tu, i keje as wartawan penyiaran. :)

nawal:
haha. glad that semua ssaas-ian proud with me. thx for all of ur support, schoolmate! ;)

dewi:
yeap, mmg mummy pun org pertama yg i bgtau abt this job. hehe. insya'Allah i akan buat yg terbaik! thx babe. i love you too. :)

cujen:
work hard pun jd satu masalah if tak work smart. hehe. i'll do my best to be the best, insya'Allah. ;)

farah:
heee~ selamat semuanya. thx babe! :)

huda:
jgn lupa selalu2 lah singgah blog ni if nak tau something new ok? hehe. thanks again! ;)

wadah:
cite pasal senyum gigi, sila tgk gmbr latest sy kat atas tu. haha. itu senyum plg excited yg mampu dibuat di pagi hari. haha. thx dear! :)

khaleda:
thank u.. i appreciated it so much! ;)

babe:
haha. tau takpe! i sendiri bila tgk n nak baca blk mcm tak sangka tp nak buat camne. kena update apa yg patut. :P

intan:
alhamdulillah.. rezeki ni semuanya dtg dr Allah.. i hanya mampu menjaga dan buat yg terbaik. insya'Allah. thanks dear! ;)

maria:
glamor atau tak itu soal lain, yg penting kita stay in touch in here yeah? awk jaga diri baik2 lebih lg nak deliver baby ni. mwahs! :)

anil:
hehe. i masuk tv3 utk program apa agaknya eh? hehe. MELODI, ok! :D thanks for ur support, dear~

julia:
thanks darling. i appreciated it sooo much! ;)

yaya:
if MELODI ni mcm E-NEWS kan, lagi panas lah hot seat kak putri kan? haha. :P