1.12.2010

AJL24!

I tak pernah dapat peluang pergi event-event besar berkaitan muzik such as Anugerah Industri Muzik (AIM) and especially Anugerah Juara Lagu (AJL) seumur hidup I. Tapi bila dah diberi peluang untuk pergi AJL24 for the very first time last Sunday, I still rasa bertuah eventhough it is for work. :)

Skuad Melodi dah berkampung dekat Stadium Putra Bukit Jalil since 3 PM until 3 AM. Maybe some of you macam tak percaya but seriously, kerja as a Broadcast Journalist (BJ) is not that easy like you imagine it. From my personal opinion, we MUST have passion in whatever things that we want to do. Lebih bagus kalau minat tu lebih mendalam dan diluaskan, betul tak?? Insya'Allah.. Barulah kerja yang kita buat tu ikhlas. Kalau pressure tu, biasalah. Yang penting, I had a lot of fun!! :D

Muka "penat" lepas interview artis @ red carpet. :))
SEARCH bikin I goosebumps oke.. *rocking*
In other words, I'm a camerawoman too. :P
Aizat, winner of AJL24. Congrats!
Finally, it's a WRAP!! :D

22 comments:

NahWaL said...

so happy tengok u finally dapat apa u nak put. rasa macam fairy tale! hehe

farah fatihah said...

search terbaik oke!
i suka sgt tgk yuna's outfit!!!

cik gObu said...

wow high giler dpt duduk btol2 dpn stage eh

heheheh

:)

p.s awak antara sbb kenapa sy menonton melodi semula hehehe

Afeeqa said...

adik nmpk yg lg sorg tu je ms dlm tv, hafiz kot nama dia. hehe. :D

AJL kali nie best wlupon siaran tv ada tergendala masa show pop yeyeh. bru nak feeling2 time tu. :P

SugarSpices said...

hi..i am ur follower..

i ada baca kat dlam cari.com...diaorang ada snap pic..'sesuatu' masa aizat nyanyi lagu 'pergi' tu.. ye ker??

m@Ri@ said...

gamba di atas tu giler lawak..muka penat..dr minggu pertama ke minggu2 seterusnya riri dah ada kemajuan..tahniah,.keep a gud work..;)

p/s:"sy suka wartawan baru melodi ni.."pernah denga tak ayat ni..heheh..

nmmy84 said...

ehem2....amboi awak.tahniah.buat kerja dalam bidang yang kite suke memang berbaloikan.

tembun said...

suke..suke sgt tgk foto-foto you
neway put,i was thinking this is the best moment that you have.
Cool Rawksss!!!

p/s:Put,bgtau micheal,i minat gile dgn dia..hakhakhak..

busyuksayang said...

bestnya dear...mesti u enjoy to the max kan :D

Si Panda Bear said...

sy duduk kat aras 4. sakit bontot duduk kat tangga simen. hehe

dapat tiket free dr abg aizat.

nasib baik aizat menang. :P

Azza Azwar said...

ape yg penting....keje kene happy n enjoy...preasure, just a test... ;)

anil lutaze said...

waahhh...pu3...sonok ok..saya tgk pon happy..sbb saya juga kerja2 blkg tabir ni...love it...saya tumpg gembira..

susudalambotol said...

hello miss gorjes. saya peminat awak. haha.

dialicious said...

i dh 3 yrs in a row pegi tgk AJL live..this yr terlupa boleh tak..sbb g honeymoon..heheh

littlephia said...

put, nanti kalau jumpe aizat dgn FT lagi kemsalam erk. hihi.

take care!

spekChrome said...

tahniah Putri !! :)

Siti Nornadiah said...

mmg muka penat habis eh?
hehehhe..

Lensa Perusak said...

kren!

I.N.T.A.N said...

u have the greatest job lah put. jeles2. :)

mrs SyeDiz said...

put!
good luck!
muka awk cam-oh puasnya hati!
happy 4 u!

Putri Ramlan said...

nawal:
thank u for ur support! :)

farah:
ha'a.. yuna gak sempoi. tak yah nak tukar attire mcm artis2 lain 2-3 kali. :P

ween:
itulah kelebihan menjadi BJ. :D

afeeqa:
akk pun sama tgh feeling2 tp biasalah tu tak seme show boleh perfect. :)

sugarspices:
thx for dropping by. pasal aizat punya show pergi tu, wallahualam.

maria:
kita mesti terus maju ke depan kalau tak susah nak berjaya! :)

wadah:
tak rugi masa n penat lelah. puas hati! ;)

dewi:
u imagine lah setahun lepas i kat mana kan? syukur dgn permulaan i yg baru ni. :)

julia:
mau tak enjoy! bkn i nak sgt jumpa artis ke apa, cuma best dpt pegi event besar2 yg dulu tgk dpn tv je! :P

aizul:
next time if u pegi, bwk teropong besar supaya u boleh spy i kat mana kan? haha. :D

azza:
yeap, so far.. i am happy with my job! love it.. :)

anil:
ha'a.. kerja belakang tabir ni best sbb kita tak dikejar oleh media. haha. :P

babe:
haha! so suwit comment camtu.

♥ you, bff! ;)

diah:
tak kesah lah if u terlepas sbb u're enjoying the best moment in ur life with ur loved ones! :)

phia:
ceh.. ramai ni yg nak dikirim salamkan.. insya'Allah.. :)

zack:
thank you! :)

siti nornadiah:
hehe. mmg penat sgt lah time ajl24 aritu but puas hati! :D

munzir:
of course! time SEARCH perform gempak! :)

intan:
alaaa. tak yah jeles2. but i am lucky to get this job! ;)

huda:
thanks for ur support! i appreciated it so much! ;)

faradiana nazri said...

Hey put, as ex-schoolmate really proud of your achievment babe!!

the best part, ko tak penah lupe pon kan kat kwn2 lame nih.. haha..

all the best beb, keep in touch..

mind if i ask your num? send it to my email maybe?