1.16.2010

A week ago.




Sabtu lepas masa on my way to the office, I've caught in accident. Tengok je all the pictures above nampak macam agak teruk kan? Until today, I still can't believe my car dah crash macam tu. Tapi takpe, yang penting I'm okay.

That was like my first experienced okay! All by myself on the road, nasib baik I tak blur and alert nak act the next moves. Alhamdulillah, luckily takde kereta laju-laju depan and belakang kereta I.

Punca utama accident ni jadi because tayar kereta I meletup and kebetulan I drove at the first lane. Then, bila kereta dah tak balance, terus kereta I langgar dividers tu. Both air bags keluar and I terkejut.. Apa lagi, tertekan lagi lah minyak kereta tu. Haih.

Ada witness yang nampak the whole situation who told me about it. I dah lah dengar muzik kuat-kuat, manalah I nak sedar IF kereta I terlanggar something or whatsoever lah kan? But I'm very sure I tak langgar apa-apa lah before that. Whatever it is, benda dah nak jadi.. Tangan kiri I luka sikit sebab terkena gas air bags tu.

Tuhan baru je bagi ujian kecil or balasan untuk I supaya lebih mengingati Dia. I redha and bersyukur sebab I don't have any big injury. Terima kasih, Tuhan.

27 comments:

Afeeqa said...

astaga. nasib baik akk xde pape. lps nie jgn drive laju2 tau. :(

AinuLFadZ said...

Alhamdulillah u okey.maybe angin tayar tak cukup tu.

I.N.T.A.N said...

Putri,
Alhamdulillah, syukur sgt2, awk xde cedere yg serius. really2 happy for it.
Allah syg kt Putri, sbb tu Dia bg ujian kt Putri. :)

Melissa said...

Omigosh babe, Alhamdulillah you're okay. Take good care tau.

wawa iskandar said...

agak teruk lah put...alhamdulillah that u fine...

NahWaL said...

putri, luckily takda apa jadi. !! thank God! tayar pecah memang mengerikan, consider urself lucky yang! i penah bawak keta, the lorry beside me tayar dia pecah! gile kuat! i ingat tayar ai pecah. huhu.

kupaslaroren said...

nasib baik takde pape...ngeri tengok keadaan kereta. Hati2

tembun said...

Put...
alhamdulillah u oke.
gile teruk kete u tu.pecah habis.
seram lak ai tgk.
eh tapi alhamdulillah la u x pape.

cik gObu said...

OMG....

alhamdulillah u tkde ape2

huhuhu

better b carefull next time k

nmmy84 said...

syukur awak takde ape2 putri.jgn lupe doa naik kenderaan lepas ni.i sentiasa amalkan and alhamdulillah, rase safety yang amat :)

ke kereta tu merajuk nak tukar yang baru?hihihi.peace !

anil lutaze said...

omaigod pu3..tak tahu ponn...dlm twitter pon u x mentioned..luckily u ok...kesian uu...

now..cmna prgi kerja...

takotnya dgn accident

m@Ri@ said...

ya ALLAH sib baik riri ok..jaga dr tau..

Azza Azwar said...

Alhamdulillah you are safe...agreed with you...ini ade la ujian kecil dr Allah....take care... =)

spekChrome said...

syukur xde ape2..
nie kes angin lebih ni..
hmm..hati2 lain kali..

putrirex said...

Babe,
Alhamdulillah syukur you tak teruk, so how's your car skrg? you pergi kerja naik apa? okayy it's a wakeup call for everyone too, kena selalu check tayar.

Nana said...

Hi there,

baru jumpa your blog .. I hope you're in much better condition now. Teruk jugak tengok the state of your car. I hope you dont mind if I put your blog in my blog list. take care.

"pendatang izin" said...

sometimes we never think this thing can happen to us...wateva it was yg penting you selamat...

farah fatihah said...

nasib baik u tak ape2..kena hati2 pasni :)

Siti Nornadiah said...

lepasni pasang asma ul-husna eh?
kidding..:P

thank god ure okay..
tapi knp pch eh? u pam tayar ikut psi tayar belakang ke?

littlephia said...

alhamdulillah u selamat. tengok kereta, telan liur kejap. takut.

Putri Ramlan said...

afeeqa:
akk cuba utk tidak membawa kelajuan lebih 100. :P

ainul:
alhamdulillah. syukur sy takde apa2. yeap, maybe angin tak cukup or terlebih kot.

intan:
takpe, sy terima je segala ujian dr Dia. sy redha. :)

melissa:
thanks babe. same goes to you. take care too!

wawa:
yeap.. ingatkan at first tak teruk mana, but bila ramai sgt org concern saying agak teruk. then, baru realized. :-/

nawal:
wow! kes u lagi parah babe. nasib baik kita tak diduga ke tahap lebih extreme kan. astaghfirullahhalazim.

kupaslaroren:
ha'ah.. agak ngeri lah.

dewi:
itu baru u tgk kat gmbr. i doakan semua kwn2 i dijauhi perkara camni. amin.

ween:
sometimes kita careful camne pun if benda mmg dh nak jd, takleh nak halang. kan?

wadah:
pergh! hebat gila kalau sy nak tukar kereta baru. myvi oren tu baru setahun pakai. sian dia..

anil:
mummy i lah kena antar n amik i ulang alik ke ofis. gila i ni menyusahkan. :(

maria:
itulah.. syukur alhamdulillah. if maria bawak kereta pun, drive safely ye. (i mean, lepas pantang nnt lah.. :P)

azza:
thx for always concerning abt me! appreciated it so much! :)

zack:
i pun confuse lah. kurang or lebih angin ni kadang2 bikin susah hati je. haih.

putri:
yeap yeap. esp to kita girls ni, kena aware dgn damage yg bakal or sdg berlaku to our car. bahaya ok!

nana:
aw.. thx for dropping by! :)

alvit:
yeap! selamat sudah cuma tangan kiri burn sket je. hmph.

farah:
awk pun sama if bwk kereta tu. jgn pk asyik enjoy jalan sana sini je. heheh.

siti nornadiah:
aritu mummy sy tukar tayar belakang je.

phia:
ha'a.. mmg telan air liur kot. dh lah i baru start keje. dugaan..

SugarSpices said...

syukur u tak apa2..kereta tu leh gak ganti apa yg rosak kan..kalau manusia ni...ermmm

Karen Yaacob said...

OMG putri. sorry to hear dat. n THANK GOD ur OK! alhamdulillah.. be EXTRA careful next time ok?

haaiiihh.. terkejut i dibuatnye..

Si Panda Bear said...

woah...

[ Hanie ] said...

oh, baru prasan entri ni. Nasib baik semuanya slamat. Dari kecederaan kereta tu, nampak mcm teruk! alhamdulillah, u slamat ;)

busyuksayang said...

syukur alhamdulillah u tak apa2...drive carefully please dear :)

Putri Ramlan said...

sugarspices:
manusia kalau rosak sbb tindakan sendiri tak dapat nak tolong dh.

karen:
err, benda nak jadi dh pun babe. i dh extra careful dah tu. semuanya kuasa Allah. i redha.

aizul:
moral of the day, bawak kereta jgn dgr lagu kuat2 sbb buat kita khayal tak tau apa jd.

hanie:
mau tak teruk kete tu? bayangkan dr first lane i forced my car pegi ke emergency lane w/out tayar kot.

julia:
insya'Allah.. i'll always remind myself to drive safely. same goes to u tau!