2.16.2010

My first experienced.

Last weekend, I went to Padang, Indonesia for work and I dapat curi masa untuk holiday terus. FYI, this is my experienced going to overseas without my family. Hihi. So thank you to Abg Den Wahab and wife, Kak Nora for bringing me there. I appreciated it so much! :)

Actually, I tak pernah naik Air Asia seumur hidup I sebab my late father used to work with MAS Airlines. So, of course lah rasa excited walaupun I received few negatives feedback from friends. Tapi I redahkan saja.


A must-have snapshot. :D

Nak jadikan cerita, my luggage tertinggal kat Malaysia. Totally sucks dengan keadaan tengah period time tu. Sangat tak selesa bila memikirkan clothes and undergarments takde. Can you imagine it??

Memang lah dah namanya pun kos tambang murah but come on lah, takkan kerja setakat nak makan gaji, betul tak?? Salah diorang sebab tak tag my bag and salah organizer juga sebab diorang tak kira all the tags. Huhu.

Then, I pun buat report dekat airport Padang tu. I swapped my passport untuk dapatkan copy report tu from officer sana but guess what?? I left my passport pulak dekat airport Padang tu. Hahaha. Seriously, dugaan..
Makanan Padang yang pelik. Errr.
With the rest of media. :)
Ala-ala HUJAN tak?! Haha.
Dijual di Waroeng Penyet, Curve juga!

Conclusionnya, the organizer pun brought me to pasar dekat Jam Gadang to shop clothes and undergarments for me to wear it while waiting for my bag to arrive the next morning. Apa lagi, I pun started shopping sakan untuk bawa ole-ole for limited people je. Sorry boys and girls!

Do enjoy the photos! TTYL.
Jam Gadang, Bukit Tinggi.
Kempunan nak naik Bendi.
Elakkan from having flabby tummy macam ia. :))
BTS Teater Muzikal Teratak Minang.

Pencak Silat dari Minangkabau, Indonesia.

18 comments:

Syafy. said...

nak ole-ole! :p

Daydreamer said...

huik..bley plak ek bergambo dpn kapal terbang tuu..bkn derang tak bg ke..eekkekek

anil lutaze said...

Eh..I x sdr pon bila u pg padang..hey.teroknya air asia.so far I x prnh kena cmtu but.air asia mmg ade je halnya.trouble maker btol.
Tp bab soping tu msti sonok kan..

Teringin nak ke padang.dh pulih ke tmpt tu since gempa bumi last year.

Suraya Hani Roslan said...

waduh waduh! luggage trtinggal kt msia mmg kes parah tu. xpela, pngalaman tu. as long as everything dh setel, alhamdulillah la kan.

Hana Ibrahim said...

oh my gucci! tinggal bag/ and passport plak macam mana leh tinggai cik put? ive never been to Padang. But mum said the best about Padang is the foods!. Oh btw, congrats coz you survived!..hahahahaha

cujen said...

waa...gambar sume cantik2....

Jojol said...

hi, saya dr US weekly ingin menanya beberapa soklan kepada cik,

soklan pertama, dapat beg baju balik bile?

kedua, passport tinggal kat mane?

tiga, best?

nmmy84 said...

awak,cantek semua gambar tu :)

m@Ri@ said...

wow..bestny..asal xckp nk pesan ole2..hehe..bestkn leh jln2 cr mkn...;)

mamamarissa said...

pity u dear...but u looked enjoy :)

Putri Ramlan said...

syafy:
errr. sorry love. nnt sis belanja makan ok? :-/

daydreamer:
time amik gmbr tu takde plak org tegur. so, redahkan je. haha. :D

anil:
padang so far ok, getting better. cuma sedih lah bila tgk tmpt kejadian.. :(

yaya:
alhamdulillah im fine. itu yg penting. yg lain tu seme dugaan dr Allah. :)

kak hana:
putri tak gemar sgtlah mkn masakan padang ni. mcm sooo pelik ok. passport tinggal kat airport padang masa nak amik kertas report. haha. :P

cujen:
gmbr cantik2 sbb editing semata2. haha. but thx anyway! :)

jojol:
haha. US weekly lah sgt. gila tak layak kot. :P

1) luggage dpt esok petangnya.
2) passport tinggal dkt airport padang.
3) tak berapa best sbb atas dasar keje gi sana. huk.

wadah:
heee~ thx awak! ;)

maria:
sorry ye puan maria. bukan xnak ckp, tak sempat. lgpun, ada gak sometimes update kat fb. :)

julia:
dlm gmbr semenya nmpk enjoyed. hihi. but its fun tho for the 1st experienced. :)

"pendatang izin" said...

owh...my luvly kampung..ur blog make me nk balik kg..*sigh*

fatenton said...

haritu faten tgh syok bergambar dpn aircraft tu,kena halau dgn staf die.. rupanya tak boleh tgkp gbr! ntah pape!

farah fatihah said...

oh u g padang rupanya..best tak?

camna boleh tertinggal pasport/beg?ingat fami eh???hehe..

Siti Nornadiah said...

mmg ala-ala HUJAN betul..:D

bestnya kerja kayak begini! tapi kan Padang nie scary kot. sebab gempa bumi ritu bila tgk gmbr u mcm okay jer. mcm nothing happen.

Putri Ramlan said...

avit:
ur lovely kampung? heee. so far, padang is famously knows for their food lah kan? :)

faten:
berani derang nak marah kita? haha. ntah, kebetulan mmg takde sapa nak sound kitorg kot or maybe sbb kitorg pakai pass media? :P

farah:
passport tinggal dkt padang je. takdelah ingat fahmi smpi teruk sekali camtu. haha. ntah lah, benda dh nak jd kan. haih.

siti nornadiah:
kawasan yg teruk kena gempa bumi tak sempat nak capture sbb lalu je. but so far, tmpt tu nak membina balik lah.

Afeeqa Ramlee said...

memang BESAR PUNYA dugaan la seh. nasib baik akak pergi ramai2 kan. huhu.

akak yg baju merah tu akak terjah ea kak? hehe.

Putri Ramlan said...

afeeqa:
haha. adik tau eh dia drp terjah? confirm awak tengok kan?? :P takpe2, as long as awak support tv3.