8.20.2010

Tips 2007!

Sila fokus pada lengan! -.-

Haaaaa.. Aku terjumpa gambar ni dalam cd lama aku. Gilalah! Aku sendiri terkejut tengok betapa kurusnya aku. Hahaha. Diri sendiri mengaku kurus. :P

Masa ni zaman pakai Motorola V3i tapi malangnya handphone ni dah hilang tahun lepas masa aku sibuk dengan program Gadis Melayu 2. Dah lah handphone ni arwah Daddy yang belikan. :'(

Okay, okay. Let's focus for our topic of the day.

Sejak aku sekolah, badan aku memang agak berisi dan berotot sebab aku sememangnya aktif dengan sukan. Kalau tengok pada betis aku masa sekolah, mak oiii, kalah betis lelaki. Haha. Sampailah aku dah habis sekolah, dah start kerja segala. Aku teringin sangat nak ada body figure ala-ala LiLo (Lindsay Lohan) dan Nicole Richie.

Yang peliknya, aku dah stop bersukan except for swimming. Itu sukan favorite, mana boleh tinggal. :D So, ramai kawan sekolah aku especially tanya kat aku, apa tips aku jadi kurus camni? Ada yang cakap "Ko kering tetiba asal dow?".

Mau tak orang bertanya sebab korang tengok je lah lengan aku tu. Belum part aku tunjuk perut yang kempis tu. Tak cukup dengan muka aku yang dah agak cantik dan licin lah. :P

Semuanya bermula bila aku mula bekerja as a retail assistant daripada Zara ke Massimmo Dutti sampailah Pull and Bear. It's under one roof.

Ni aku nak share. Bukan nak suruh korang ikut tetapi berdasarkan pengalaman aku yang DESPERATE nak kurus, aku usahakan tips ni selama 3 bulan untuk dapat body camni. :D

WARNING!
Don't try this at home if you already have your ideal weight!

Tips #1

Swimming 2 jam, 3 kali seminggu.
Sit-up 150 kali, siang & malam.
Skipping 30 minit, setiap hari.

Tips #2

Breakfast: Roti 3 keping + 2 biji telur (masak scramble egg).
Lunch: Anything with soup - E.g Mihun Sup. Less meat, more fish.
Dinner: Eat BEFORE 8pm. Fruits ONLY.

* Believe it or not, I only drink plain water without ice!

Tips #3

8 hour sleep. It really helps increasing your metabolism rate.

Aku buat tips ni for 3 months starting puasa sampailah raya. It really works! Lagipun time ni, I am boyfriend-less. Sebab tu semangat nak kurus berkobar-kobar. Hahaha. Aku tak malu untuk admit it, okay! :P

Aku nak ada badan macam ni balik, tapi kena slowly usaha sebab since dah ada Fahmi.. Aku tau melantak je. Hati senang orang kata. Syukur, Alhamdulillah. Hihihi. ;)

Motif aku nak kurus sekarang sebab aku dah rimas dengan perut dan lengan yang berlemak sana sini. Yang penting, kurus untuk kesihatan! Gambate! :D

14 comments:

cik gObu said...

hp cik putri ngan hp cik ween sama

syg sgt ngan hp tue
tp terpaksa tukar sebab ilang jugak
huwaaaa

ada sape2 nk jual hp tue tak?

heheh thanx eh tips awk tue
akan diguna pakai :D

mrs.syediz said...

nk try jugak!!!

mamamarissa said...

sama la...sebelum nie, jue pun pakai that hp gak...i love the flip :D

tapi dear, i like ur figure now...tamo kurus sgt la :)

NURUL said...

tips yg bagus tu putri. nurul pun skrg dh belajar tak amik air or air sejuk. minum plain water je. ohh nak kurus gak

dialicious said...

masa muda2 mmg senang kurus kan..hehehe..tp kalo ade objective n dateline lbh senang kurus...kalo setakat saje2 nak diet salu x menjadi..huhuhu

suraya hani roslan said...

i do nothing but swimming, jog and drink plain water bnyk2.
yg lain tu semue yaya makan x hengat dunia. hihi. hariz dh bising.
tp puase ni x dpt swim lah.

goblogbyfarah said...

sekarang pun u kuruslah cik putiiii!


i penah pakai hp tu, sgt elegant lah :D

m@Ri@ said...

perghhhhhhh...kurus..jeles...

zielalala... said...

i am so desperate nk kurus ok..yg pntg tang perut n lengan..huhu..perut paling kritikal..mencik!!

khaleda said...

nk kurus jgk!!!

raja nur juliana said...

hi abiey..wow! tips yg berguna..tp kalu nk kurus tang lengan jer , camne u? lengan i dah cam roti lah..hahahah.. alahai,,sedih plak i tgk phone u tuh.. igt lg,,dah bercerai badan pun u still guna kan dlm GM2?.. haha..sampai lah u guna phone 3D bak kate abg syuk..haha...padan le kome (u n yaya) tinggi belaka..kome suka swim.. :D

fatenton said...

oh yess u mmg kurus time nih putri..
alah takpe u berisi sket pun ok comel sgt dah :)

Liquid said...

hee incek liquid bley try tips2 ni neh ehehehe

Lensa Perusak said...

fuishh ramai plak komen entri ni.

nak join jgak!

Bismillah.

putri! hahaha lama tak dgr cerita.

gambate to u!